Priljubljene objave

ponedeljek, 29. november 2010

NAJ BO BELA

Tisti dan, ko je zapadel sneg in pobelil vse okoli nas je v naravi vladal spokoj in toplina pri srcu (če niste bili na cesti v kakšni gužvi). Belo, belo, belo... In zakaj si za svojo poroko ne bi izbrali snežno bele? Brez dodatkov kakšne močne barve ali odtenkov bež baru.

Pojdite nazaj na klasično obleko. Izberite belo. Morda ima lahko kakšen kamenček ali vzorec iz belih perlic.



Če boste ve v klasični beli obleki, ženin vsekakor ne bo klasičen če bo tudi on v beli obleki.

Pri dekoraciji morate biti pozorne, da cvetje ne bo kazalo svojega zelenja. Prosite cvetličarko, da uporabi veliko saten traku, da bo zakrila peclje in listje cvetja.




Baloni so idealen dodatek beli dekoracije. Izberite balone z 1m premera.



Uporabite majhne bele detajle. Morda imate doma lanterne. Iz njih naredite špalir pri civilnem obredu.


Tudi pri vabilu ne boste imele težav. Tu je možnosti ogromno. Teks v vabilu naj bo v sivem odtenku.


Torta naj bo oblečena v tičin maso, smetano ali belo čokolado.


Bela barva je moderna v vseh letnih časih. Bela je bila in bo barva poroke!

www.zelimo.si

www.najina-poroka.com

http://zelimosi.blogspot.com

četrtek, 18. november 2010

POROČNI ŠOPEK

V tem poglavju se nevestam poraja kar nekaj vprašanj: Ali moram imeti porčni šopek? Kakšen naj bo? Zakaj poročni šopek toliko stane? Ali si ga lahko naredim sama? Kdo mi prinese šopek? Ali moram imeti en ali dva šopka?,...
Mnogo vprašanj...

Ja poročni šopek mora biti. Nisem še videla neveste brez šopka. Ni pa potrebno, da je klasičen - za držanje v roki. Šopek je lahko v obliki krogle na vrvici ali kot torbica. Lahko je narejen na žički, ki jo imate fiksirano na roki,... Če niste prav velika ljubiteljica rož, je šopek lahko narejen le iz enega cveta.

Šopek naj bo predvsem praktiče! Sledite svojim željam, trendom in trpežnosti rož.

Poročni šopek mora biti narejen iz najlepših in svežih rož. Za poročni šopek, ki bo cel dan brez vode, ne pridejo v poštev rožice iz tržnice ali cvetje iz nizko cenovnih trgovin. Tukaj boste žal po vsej verjetnosti odšteli tromestno število evrov.

V tem primeru bi vam svetovala, da izdelavo poročnega šopka prepustite strokovnjakom - cvetličarjem.

Običaji o poročnem šopku so zelo različni: Po starih običajih naj bi šopek izbral in plačal ženin. Danes temu ni več tako. Ostaja pa običaj, da cvetličar dostavi šopek ženinu ter ga sam izroči nevesti - ko jo pride iskat ali pred matičarjem.

Šopek je na poročni svatbi ves čas 'ogrožen'. Nanj mora paziti nevestina priča, da ga svatje ne ukradejo. Če se to vseeno zgodi, ga je potrebno do polnoči dobiti nazaj. Po polnoči je na vrsti metanje šopka. Tista ki ga ulovi, je naslednja na vrsti za poroko. Šopek, ki ga vrže nevesta je ponavadi isti, ki ga cel dan nosi pri sebi. V primeru, da se nevesta preveč naveže nanj ali je narejen iz občutljivega cvetja, cvetličarki naročite dvojni šopek, ki bo skromnejši.



Slike so iz neta.

ponedeljek, 8. november 2010

OBLIKE ŠOPKOV

Ni vse cvetje primerno za vsako obliko šopkov. Prav tako k vsaki obleki ne paše kakršen koli šopek.
In kakšna je vaša odločitev?

BIDERMAJER

Okrogla oblika šopka, najbolj praktična. Cvetje je lahko pikano v gobo ali pa cvetličar uporabi peclje cvetja ter ga povije z okrasnim trakom.

http://www.želimo.si/

Za bolj razgiban šopek, lahko iz šopka visi kakšen cvet, barvna trava,...






VISEČ ŠOPEK


Nekoliko bolj neroden šopek za odložit. V takšnem šopku lahko uporabite celotne vejice orhidej, lilije, različne trave in zelenje,...




LEŽEČA OBLIKA ŠOPKA

Cvetje z dolgimi peclji ali težkimi cvetovi se najvarneje počuti, če leži na nevestini roki.


ŠOPEK KOT TORBICA ALI VISEČA KROGLA

Slabost šopka v obliki krogle je: teža. Poleg tega gre v takšen šopek skoraj še enkrat več cvetja kot v navadnega, kar pomeni da stvar precej podraži. Prav tako je takšen šopek neroden za odložit.

Preberite še blog - organizatorka porok.

četrtek, 4. november 2010

ČRNA rdeča nit poroke

Verjetno si sploh ne upata pomisliti, da bi bila vajina rdeča nit porole črna barva.

Zakaj pa ne?

Nekaj elegantnih rešitev...

Črno barvo lahko vedno kombinirate še z dvema barvama, npr.: črna, bela in nežno roza, črna, bela in rdeča, črna, krem in zlata in še mnogo drugih lepih kombinacij.

Če začnem pri vabilih. Za osnovo si izberita živo barvo, ki vama je všeč, npr. jabolčno zeleno. Kuverta naj bo na vsak način izbrane barve, tisk besedila naj bo črn, prav tako na zelenem papirju. Če si že za začetek želita več črnine, uporabita še kakšno pentljico.




Najlažja bo izbira obleke. Če ne želite biti preveč drzne izberite belo obleko z črnim dodatkom: črnim trakom okoli pasu, črno štikanimi rožicami, črnim tilom, ki se rahlo vidi iz pod obleke. Najlažje delo bo imel ženin: črna klasična obleka, bela srajca z črno kravato - morda nekoliko ožjo.


Kot dodatek k črni obleki so lahko črni čevlji in seveda skrivnostno skrita črna podvezica.

Prav tako imate pri cvetju mnogo možnosti. Najbolj približek črni roži so kale.


Ker pa je bolj malo tako drznih nevest svetujem cvetje v izbrani barvi, kot je bila jabolčno zelena, ali roza gerber z črnim notranjim delom (učkom) ali sončnice s črnim učkom, prav takšno možnost vam ponujajo anemone v različnih barvah z črno sredino, ... Lahko pa klasično cvetje konbinirate z črnim perjem, perlicami, trakom,...


Pri dekoraciji miz imate še več možnosti: črni nadprt, celoten črn prt, črne svečke, ali okrasni kristalčki, črni okrasni podkrožniki. Pri cvetju ste lahko bolj usmiljene in ostanete pri izbrani barvi. Prav tako z črno kombinirajte emalažo za zahvalna darila, pentljice okoli prtičkov,...




Kaj pa torta?


Takšna bi zgledala črna poroka. Slike so vzete iz neta.
Več informacij in slik o poročnem sejmu v Firencah na mojem blogu organizatorka porok.
Če želite uresničiti svoje želje o drugačni poroki nas obiščite v našem salonu.