Priljubljene objave

četrtek, 17. januar 2013

PUHASTA poročna dekoracija

Pri nas želimo, da je drugače. Bolj moderno, z naravni materiali, privlačno in polno ter zelo poročno.
Tokrat smo na poročnem sejmu v Ljubljani predstavili poročno dekoracijo iz perja.


Okrogla miza, s snežno belim prtom. Na sredino smo položili puhaste krogle v različnih dimenzijah. Cvetje, ki smo ga uporabili se imenuje euharis. Mene cvet spominja na narciso. Roža je zelo občutljiva in ni ravno vsakodnevno na policah cvetličarn.


Cvet smo pustili na dolgih pecljih. Kljub svoji dolžini ne moti pogleda med svati, ki sedijo za mizo. Vaze, ki smo jih uporabili so bile majhne bučke.

Krožnikom smo, kot podkrožnik dodali okroglo odrezano ogledalo. Na krožnik, smo na polovico prepognili bombažni prtiček in nanj položili manjši puhast venček.


Svatom smo za darilo podarili raffaelo sladico v steklenih ličnih krožničkih z zvončastim pokrivalom.

Mizo smo izpopolnili še z svečkami srebrne barve, v IKEA svečnikih in steklenimi kroglicami. Po celi mizi pa smo posuli srebrne kristalčke.


Svatom smo na pavs papirju ponudili poročni meni in sedežni red.

Stolom z belimi prevlekami smo za dekoracijo obesili pleteno pirnato verigo.

www.zelimo.si
www.najina-poroka.com
www.zelimosi.blogspot.com

četrtek, 3. januar 2013

BELA POROČNA OBLEKA


Zakaj bela poročna obleka?
Ker simbolizira nedolžnost? Ali ker je to običaj? Verjetno vsakega po malem. In za to, da si svatje ne bodo šepetali, joj kakšno obleko ima pa nevesta, kaj pa je hotela s tem povedati-grrrr.
Sama sem pred dobrimi šestimi leti nosila oranžno poročno obleko. Zgornji del je bil štikan z mini vrtnicami. On pa je imel zeleno obleko, z oranžno srajco in oranžnimi čevlji. Ja kar zgražajte se. Noro je zgledalo:) Ko sva prišla na civilni obred v vilo Bistrico nad Tržičem, je koordinatorka najprej rekla: 'Končno malo drugačna nevesta'.
Po cerkvenem obredu se niso jedli piškoti, ampak se je rezal pršuti in domače grozdje.
Vsem svatom sva v vabilo napisala, naj imajo s seboj udobno obuvalo. In tisti ki naju niso ubogali, so si to očitali. Poroka ob Zbiljskem jezeru, pod poročnim šotorom. Namesto gobove in goveje juhe sva imela obaro z žganci. Sledila je žar hrana - brez čevapčičov, širiki rezanci z pršutom,...  Zabaval nas je DJ, z dvo urnim nastopom narodno zabavnega banda. Svatje so v zahvalo dobili stekleničko teranovega likerja iz Krasa.
Noro je bilo in predvsem sproščeno vzdušje. Tega dne nikoli ne bi zamenjala in spremenila!
In vsekakor to takrat ni bil trend.
In kaj je IN danes? Vse, za tiste, ki si to upate!
Pozabi na klasiko, in 'poštirkano' eleganco. Bodida KUL in drugačna.

Prvo pravilo: uporabi  BARVE!

Zamenjaj klasično blazinico za prstana za kaj drugačnega.


Tudi torta naj bo malo drugačna.


Vendar pozor: kljub temu, da bosta uporabila namesto kuplejnih vrtnic, domače cvetje, se ne lotita poročne dekoracije miz in prostora sama. To prepustita strokovnjakom. Ne obremenjuta se na dan pred poroko in na poročni dan kam bosta kaj postavila. Tudi prijatelji niso na poroko povabljeni za to, da bodo delali.


Ko pripravljata sedežni red oz. ga naročita, da vama ga izdelajo, si dajta duška.

Bodita odprta za moderne in drugačne stvari, svatje bodo zagotovo navdušeni!