Priljubljene objave

petek, 4. oktober 2013

ZLATA poroka

Tisti, ki se poročite v letu 2014, verjamem da že na polno iščete ideje, kako bo izgledala vajina poroka.
In danes vama ponujam novo temo za poroko - zlata. Potrebno pa je paziti, da ne bo preveč vsega in da ne bo izgledalo kičasto. Zlate mora biti ravno prav, le na določenih elementih.

Poročnim vabilom lahko dodata le zlato pentljico ali zlato kuverto. Če bosta želela imeti zlate črke, si lahko kupita zlato pisalo in napišeta tekst. Morda osnovno besedilo natiskata, vajini imeni pa ročno napišeta. Če bi želela imeti ves tekst v zlati barvi, pa se dogovorita v tiskarni, da vama natiskajo tekst po vajini želji.


Tudi nevesta je lahko v zlati obleki. Vendar če se ne boste počutile uredu v taki obleki, naj bo barva bež ali bela z zlatim detajlom.


Pod dolgim krilom se lahko skrivajo elegantni zlati čevlji, ki jih boste lahko nosile še v prihodnosti.


Če bo obleka bolj bela ali bež, je lahko poročni šopek bolj zlat ali obratno, zlata obleka in bež oz. bel šopek.




Tudi ženin naj bo v odtenku zlate. 


Pri poročni torti imata neomejeno variant. Cela zlata, le porisna z zlato barvo, v zlatih lističih, z zlatimi perlicami, na zlatem krožniku...


Pri namizni dekoraciji bodita previdna, da ne bo preveč zlata. Izberita le zlate vazice ali zlate svečke, morda zlate kristalčke. Nikar naj ne bo vse zlato. Če bo zlat prt, naj bo vse na njemu v bež, beli bravi, z dodatkom kakšne bolj živahne.


Zlata barva je lahko lepa tema poroke, vendar jo morata smiselno in elegantno vklopiti v vse elemente poroke.



torek, 1. oktober 2013

DALIJA - jesenska roža

V tem času so naši vrtovi okrašene z različnimi barvitimi dalijami. Nekatere so zvezdnate oblike, druge, so kot veliki gumbki,... Prekrasno cvetje v vseh možnih barvah in odtenkih.


V Sloveniji malokrat, premalokrat, vidim, da bi se to cvetje uporabljalo za poročno dekoracijo. Pa tako so simpatične cvetlice. Verjetno jih v cvetličarnah niti ne ponujajo, ker so tako zelo 'vrtne' rože.
In kaj vse lahko naredimo iz njih? Veliko čudovitega. Dalija je lahko tematika poroke.
Začnita pri poročnih vabilih.


Poročna dekoracija lahko izgleda zelo preprosta, domača in elegantna. Dalije lahko kombinirate tudi z drugimi cvetlicami. Lahko uporabite le en cvet ali večji šopek.


V poročnem šopku cvetje kombinirajte.

 

In poročna torta naj bo okrašena z cvetovi dalij.


Dalije so lepe jesenske cvetlice. Vse, ki boste nevestice v mesecu septembru in oktobru, si jih lahko zaželite v vašem poročnem šopku.

foto:pinterest

www.zelimo.si
www.najina-poroka.com
www.facebook.com/organizatorkaporok