Priljubljene objave

četrtek, 18. november 2010

POROČNI ŠOPEK

V tem poglavju se nevestam poraja kar nekaj vprašanj: Ali moram imeti porčni šopek? Kakšen naj bo? Zakaj poročni šopek toliko stane? Ali si ga lahko naredim sama? Kdo mi prinese šopek? Ali moram imeti en ali dva šopka?,...
Mnogo vprašanj...

Ja poročni šopek mora biti. Nisem še videla neveste brez šopka. Ni pa potrebno, da je klasičen - za držanje v roki. Šopek je lahko v obliki krogle na vrvici ali kot torbica. Lahko je narejen na žički, ki jo imate fiksirano na roki,... Če niste prav velika ljubiteljica rož, je šopek lahko narejen le iz enega cveta.

Šopek naj bo predvsem praktiče! Sledite svojim željam, trendom in trpežnosti rož.

Poročni šopek mora biti narejen iz najlepših in svežih rož. Za poročni šopek, ki bo cel dan brez vode, ne pridejo v poštev rožice iz tržnice ali cvetje iz nizko cenovnih trgovin. Tukaj boste žal po vsej verjetnosti odšteli tromestno število evrov.

V tem primeru bi vam svetovala, da izdelavo poročnega šopka prepustite strokovnjakom - cvetličarjem.

Običaji o poročnem šopku so zelo različni: Po starih običajih naj bi šopek izbral in plačal ženin. Danes temu ni več tako. Ostaja pa običaj, da cvetličar dostavi šopek ženinu ter ga sam izroči nevesti - ko jo pride iskat ali pred matičarjem.

Šopek je na poročni svatbi ves čas 'ogrožen'. Nanj mora paziti nevestina priča, da ga svatje ne ukradejo. Če se to vseeno zgodi, ga je potrebno do polnoči dobiti nazaj. Po polnoči je na vrsti metanje šopka. Tista ki ga ulovi, je naslednja na vrsti za poroko. Šopek, ki ga vrže nevesta je ponavadi isti, ki ga cel dan nosi pri sebi. V primeru, da se nevesta preveč naveže nanj ali je narejen iz občutljivega cvetja, cvetličarki naročite dvojni šopek, ki bo skromnejši.Slike so iz neta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar