Priljubljene objave

četrtek, 20. januar 2011

VRSTE CVETJA

Se že s polno paro pripravljate na poroko? In imate mnogo vprašanj.
Tokrat vam bom pomagla pri izbiri cvetja, ki bo sestavljal vaš šopek.
Najprej izberite barvo, ki bo rdeča nit poroke. Dobro je tudi, da imate že izbrano oz. ogledano obleko (kroj obleke). Tako se boste lažje odločili kakšne oblike šopek boste imele in seveda katero cvetje bo v njem. Žal ni vsak cvet primeren za vsako obliko šopka.
VRTNICA je najpogostejša cvetlica, ki si jo izberejo neveste.
Tu je več možnosti. Ali v šopek vključite le vrtnice: različnih barv, velikosti ali pa jim dodate še kakšen drug cvet.
(foto:internet)
(foto:www.zelimo.si)
KALA: elegantna roža v različnih barvah: bela, rumena, oranžna, bordo rdeča. To je cvet, ki je lahko kot kombinacija drugim rožam ali kot samostojen šopek. Velike kale z dolgimi peclji vam lahko cvetličar oblikuje v šopek, ki bo ležal v roki, ali nekoliko visel navzdol.

(foto:internet)

(foto:www.zelimo.si)


MARJETICE: to naj ne bodo travniške marjetice, ker bodo brez vode ovenele še preden se boste odpravili od doma.

(foto:www.zelimo.si)

GERBERA: ima nekoliko večji cvet, kot ga ima marjetica. Gerbere gojijo v dveh velikostih. Za poročni šopek priporočam manjše cvetove. Pri izbiri gerber ste lahko zelo izbirčne: bele, krem, rumen, roza, ciklam,... Z črnim učkom ali z učkom v barvi kot je cvet.

(foto:www.zelimo.si)
ORHIDEJA: cvet, ki je lahko kot dodatek k drugim cvetovom ali kot samostojen cvet. Pri izbiri vrste orhidej bodite pozorni, koliko časa cvet zdrži brez vode. Tudi pri tej roži imate na izbiro veliko barv.
(foto: internet)
MEŠANO CVETJE: želite razgiban šopek kot se le da? Izberete lahko različno cvetje v eni barvi, v več različnih odtenkih ali v več različnih barvah.

(foto:www.zelimo.si)

Seveda imate na izbiro še mnogo drugega cvetja: ranunkule, tulipane, sončnice, liziantus, lilije, anturium,...
Pri izbiri cvetja ima prav gotovo velik vpliv tudi cena. Nikar ne varčujte pri šopku. V njem naj bodo cvetovi, ki so vam všeč. Ostalo dekoracijo lahko nadaljujete v isti barvi z drugimi cenejšimi rožami.

4 komentarji:

  1. Zakaj so nageljni vedno ignorirani? Ker ne odražajo debele denarnice? Tako let tradicionalen cvet, noro obstojni in ravno prav svojeglavi ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja tudi jaz se to sprašujem. Se mi zdi, da slovenci oz. slovenke avtomatično, ne da bi pomislile o njegovi lepoti in barvitosti, odvrnejo to vrsto cvetja.
    V vsem času smo imeli le enkrat nagelj v zeleni barvi v kombinaciji z gojenimi planikami.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz sem imela samo nageljne ;) Sem se tudi obešala na vrtnice, potem sem pa na enem sejmu videla šopek iz naglejnov Matjaža Beguša in to je bilo to! ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Vedno sproti me presenetijo cvetličarji na tujih poročnih sejmih, ki uporabijo tako preprosto cvetje in naredijo take mojstrovine.
    Morda nevestam premalo cvetličarji ponudijo možnosti, kakšno cvetje lahko izberejo in so vedno in vedno pri klasiki:(

    OdgovoriIzbriši