Priljubljene objave

nedelja, 30. januar 2011

VAZE, VAZICE in ostala steklovina

Le kaj in kako bi olepšali svatovske mize?
Prazne res ne morejo biti, nekako jih je potrebno polepšati. Res, da ima vsak svoj okus in seveda omišljen svojevrsten stil poroke, vendar dekoracija iz vaz, je vedno lepa.
In kaj lahko naredimo?

Seveda je potrebno najprej doreči, ali bodo mize okrogle ali kvadratne. Če bodo kvadratne, kakšna postavitev bo. Ali se bodo držale skupaj, npr. v črko U ali bodo postavljene posamezno za cca 6-8 ljudi.

Okrogle mize
Okrasitev bomo postavili v sredino mize. Izberemo lahko le eno vazo ali več manjših.
V primeru, da je ena vaza, je lahko nižja in vanj postavimo plavajoče cvetke, ali ena višja vaza, v katero postavimo šopek, ki ne sme biti previsok.
V primeru, da izberemo manjše vazice, je v njih lahko le en cvet ali manjši, nižji šopki.


Podolgovate mize
V primeru, da svatje sedijo na obeh straneh mize, aranžmaje razvrstimo po sredini čez celotno dolžino. V primer, da svatje sedijo le na eni strani mize, ob drugi rob miz postavimo podolgovate aranžmaje. pri podolgovatih mizah raje uporabite manjše vazice, kvadratne, pravokotne, okrogle ali ovalne oblike.

Uporabite prozorno steklovino ali belo. Vanj lahko kombinirate kakršno koli barvo cvetja. v primeru, da izberete barvno steklovino, pa bodite pozorni pri izbiri cvetja.

Določeno steklovino si lahko izposodite pri cvetličarjih oz. vam pripravijo aranžmaje v željenih vazah. V večini primerov, pa jo morate kupiti sami. Vendar pred tem pomislite, če se takšen strošek (nakupa) izplača in kaj boste po poroki počeli z 10 enakimi vazami.

Mnogo idej za steklovino lahko najdete pri podjetju SERAX.




http://www.zelimo.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar