Priljubljene objave

četrtek, 5. januar 2012

KAKO IZBRATI CVETLIČARJA za poroko?

Verjetno je mlademu paru to velika uganka. Sprašujeta se ali naj gresta v prvo cvetličarno v mestu oz. kako izbrati cvetličarja?

Predlagam, da si najprej na spletu ogledata različne poročne dekoracije, da sprva dobita idejo, kakšno cvetje želita na svoji poroki. Ogledata si vrste cvetja, oblike šopkov, možnosti dekoriranja avtomobila, okrasitev prostora, restavracije, miz,... Ko si bosta ustvarila sliko kaj vama je všeč in česa si na svoji poroki ne želita, se šele odpravita v cvetličarno. Za začetek je lahko to najbližja cvetličarna v okolici. Povprašajta po njihovih izkušnjah, pokažejo naj vama slike njihovega dela.
Druga možnost je, da prijatelje in sorodnike povprašata, če imajo kakšne dobre izkušnje s kakšnim cvetličarjem. Kljub dobrim ustnim referencam, se odpravite v njegovo cvetličarno in si oglejte njegovo delo.
In najlažja možnost je, da uporabita splet, kjer poiščeta cvetličarje, ki delajo za poroke. Nikar ne zanemarita foruma, kjer bosta našla koristne informacije.

Ko se bosta pogovarjala s cvetličarjem se pozanimajta:
Vama cvetje v soboto pripeljejo na dom in v restavracijo ali se morata do cvetličarne pripeljati vidva oz. nekdo od vajinih svatov?
Ali imajo možnost izposoje steklovine (vaz), če bosta imela željo po takšni dekoraciji?
Ali cvetličar kakšne elemente za dekoracijo naredi sam ali vse kupi?
V primeru, da vama bo cvetličar aranžiral tudi prostor (civilni obred, restavracijo) ga povprašajte po materialih, ki jih bo uporabil. V mislih imam 'vrteks'-material, s katerim pokrijemo in zaščitimo vrtne gredice. Takšna dekoracija bo cenejša, kot če bi uporabili tkanine za zavese. Presodita, kaj sodi na vajino poroko in kaj premore vajino finančno stanje.
In na koncu CENA!

foto

Ni potrebno, da izbereta prvega cvetličarja, ki ga obiščeta. Preverita trg cvetličarjev in aranžerjev.
Predvsem pa se najprej vidva odločita kaj želita.
In kaj vaju še opozarjam: nikar s seboj ne jemlita babic in mam, ker jima nikakor ne bo jasno zakaj cvetje v cvetličarni stane toliko, ko pa doma na vrtu rastejo tako lepe rožice.

Seveda pa najbolj priporočam obisk poročnega sejma, kjer boste v živo videla njihove izdelke.

http://www.zelimo.si/
http://www.najina-poroka.com/
http://zelimosi.blogspot.com/

Ni komentarjev:

Objavite komentar